5 tips waar je op moet letten bij het uitzoeken van een stalendeur

Tip 1:

Hoe zit het met de isolatie en eventuele kou?

In de meeste gevallen kiest men ervoor om een deur te laten plaatsen om geluid en luchtstromen te onderscheppen. Niet elke model deur gaat hier optimaal in mee. Wil je bijvoorbeeld de deur van de gang naar de woonkamer vervangen om de kou buiten te houden dan kun je beter kiezen voor een scharnierdeur dan voor een taatsdeur. Dit omdat er om een taatsdeur geen kozijn zit en hij hierdoor niet volledig de 2 ruimtes afsluit.

 

Tip 2:

Bedenk eerst voor welk draai of schuifsysteem je gaat.

Grof genomen zijn er 2 verschillende systemen waar je uit kunt kiezen een draaideur of een schuifdeur. Wil je een draaideur die 2 kanten op draait dan kun je kiezen voor een twist of taatsdeur. Het verschil zit hem in het scharnier. Bij een taatsdeur moet er in de grond geboord worden (check dit altijd even als er vloerverwarming aanwezig is) en bij de twist deur is dit niet aan de orde.

Tip 3:

Het stucen van wanden en eventuele kozijnen.

Het lijkt zo vanzelfsprekend maar we zien vaak genoeg tijdens het inmeten dat het geleverde stucwerk niet waterpas gedaan is. Hierdoor zal dit gecorrigeerd moeten worden wat vaak extra kosten met zich mee brengen. De oplossing hiervoor is dat wij tegenwoordig een eigen stuc service hebben. Of check zelf extra goed de nauwkeurigheid, bijvoorbeeld met een waterpas om later extra kosten te voorkomen. 

Tip 4:

Een echte stalen deur pas niet in huidige kozijnen.

Wat niet iedereen zich realiseert is dat wij 100% stalen deuren leveren. Door deze keuze zijn de deuren kwalitatief hoger en iets zwaarder. Hierdoor worden ze enkel geplaatst met een opmaat kozijn of rail (bij schuifdeuren) het is niet mogelijk onze deuren te monteren in huidige kozijnen. Daarnaast heeft dit ook niet onze voorkeur omdat dit met het blote oog esthetisch gewoon niet mooi is.

Tip 5:

Let heel goed op de details.

Met name op het profiel, ons profiel is namelijk aan beide kanten gelijk. Beide kanten gelijk betekent dat de deur aan allebei de kanten een profiel heeft. Bij veel andere wordt er gekozen om een profiel aan een kant te plaatsen. Hierdoor hebben deze deuren altijd aan een kant een platte kant iets wat niet fraai is. Daarnaast heeft ons profiel ook overal dezelfde dikte doordat het glas erin geplaatst wordt in plaats van het profiel erop gelijmd wordt. Kort gezegd het ontwerp wat wij leveren is het mooiste en het meest voor de hand liggend hierdoor doen we geen afbreuk aan het ontwerp.

EEN BREDE DOORGANG. KIES JE VOOR EEN ENKELE, DUBBELE OF MISSCHIEN EEN SCHUIFDEUR?

Een brede doorgang. Kies je voor een enkele, dubbele of misschien een schuifdeur?

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN SCHARNIER DEUR EN EEN TAATS DEUR

Wat is het verschil tussen een scharnier deur en een taats deur

WELKE KEUZES MAAK JE BIJ HET SAMENSTELLEN VAN EEN STALEN DEUR?

Elke situatie is anders en elke situatie vraagt om een ander model.

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *